52enes Jornades internacionals folklòriques organitzades per Adifolk a Vilanova d'Espoia 2024

Dilluns, 16 de setembre de 2024

El passat dissabte 14 de setembre, Vilanova d'Espoia va ser escenari d'una nova edició de les Jornades Internacionals Folklòriques, organitzades per l'Associació per a la Difusió del Folklore (Adifolk) i el Centre Recreatiu de Vilanova d'Espoia. En aquesta 52a edició, el municipi va acollir la Companyia Mi Querida Costa Rica, que va portar els ritmes i les danses tradicionals del seu país a Catalunya.

Les Jornades, com és habitual, van combinar actuacions de grups folklòrics internacionals amb la participació de grups locals, en un intercanvi cultural que any rere any enriqueix el panorama folklòric del territori.

L'esdeveniment va començar amb una recepció oficial a la rectoria d'Espoia, on els membres de la Companyia Mi Querida Costa Rica van signar el llibre d'honor del poble. A continuació, una animada cercavila va portar els artistes des del Centre Cultural fins a l'Escola Torrescasana, acompanyats dels Gegants i el Grup de Caramelles de Vilanova d'Espoia. 

La Companyia Mi Querida Costa Rica va captivar el públic amb una impressionant mostra de danses tradicionals costa-riquenyes, que va ser seguida d'una actuació del Grup de Caramelles d'Espoia, que va versionar diversos temes populars. Un dels moments més emotius de la vesprada va ser quan catalans i costa-riquenys van pujar junts a l'escenari per interpretar la cançó Patriòtica Costarricense, creant un ambient de fraternitat i unió cultural.

L'acte va finalitzar amb els parlaments del sr. David Calvo, president del Centre Recreatiu i Cultural de Vilanova d'Espoia, el Sr Oriol Ramírez, director de les Jornades Internacions Folklòirques i el Sr Jordi Riba Colom Diputat del Parlament de Catalunya pel grup polític del PSC i finalment i tancant l'acte, el sr. Jaume Riba, alcalde de la Torre de Claramunt.

Després de l'acte institucional, tots els participants van compartir un sopar de germanor, tancant així una jornada plena de dansa, música i amistat entre cultures d'arreu del món.

Aquest esdeveniment reafirma, una vegada més, el compromís de Vilanova d'Espoia i La Torre de Claramunt amb la difusió del folklore i la cultura popular, enfortint els llaços internacionals i consolidant el municipi com un punt de referència per a les Jornades Internacionals Folklòriques.

 

Darrera actualització: 18.09.2024 | 09:32