Tres-centes persones tasten la Cassola de Vinya i l'Olla de Murri a Vilanova d'Espoia

Dimecres, 18 de novembre de 2015

S'exhaureixen els tiquets de la fira, que supera amb nota el canvi d'emplaçament

La Torre de Claramunt va celebrar aquest diumenge, 15 de novembre, una nova edició de la Fira de la Cassola de Vinya, que enguany s'ha traslladat al nucli de Vilanova d'Espoia. La fira va comptar amb una alta participació dels veïns de la Torre, a més de rebre visitants de municipis propers com Carme, Capellades, Igualada i també de Barcelona. L'èxit de l'Olla de Murri i la Cassola de Vinya va fer que s'exhaurissin els 300 tiquets disponibles. Tampoc hi van faltar les activitats relacionades amb les barraques de pedra com a patrimoni del territori.

Un dels principals atractius de la fira va ser la degustació de la Cassola de Vinya i de l'Olla de Murri, una reivindicació de la cuina pagesa feta amb productes de la terra i de màxima qualitat. Enguany es va incorporar com a novetat el tast de l'Olla de Murri, una altra especialitat típica de l'hivern feta amb carn dels corrals i productes de la terra.

La fira va comptar amb tota mena de paradetes: n'hi havia de relacionades amb vins i cava de la zona, d'altres mostraven vells oficis i artesans... Paral·lelament es van fer altres activitats com una trobada de plaques de cava, amb l'intercanvi d'exclusives plaques commemoratives de la festa, o bé tallers infantils de construcció de barraca de pedra seca. A més, durant la jornada es van realitzar passejades per camins de la zona 'ruta de barraques de pedra', amb la col·laboració de l'agrupació Excursionista la Guineu. I al llarg del dia també es va anar projectant el vídeo promocional del municipi de la Torre al centre recreatiu de Vilanova d'Espoia.

Cap a la una del migdia va tenir lloc la inauguració d'una barraca de pedra construïda pels veïns del poble, a càrrec de l'alcalde Jaume Riba i del president del Consell Comarcal, Xavier Boquete i amb la presència de Jordi Batalla, regidor de l'Ajuntament d'Igualada. Tot seguit, hi va haver una actuació dels gegants i els Falcons de Vilanova d'Espoia, acompanyats dels Falcons de Vallbona d'Anoia.

A 2/4 de 3 va arribar el moment de gaudir de l'Olla de Murri i la Cassola de Vinya, gràcies a la feina dels veïns de Vilanova d'Espoia que havien cuinat amb foc de llenya els dos menjars. Es van vendre la totalitat dels 300 tiquets disponibles, que incloïen la degustació dels dos menjars, una copa de cava o de vi i un bunyol al preu de vuit euros.

Darrera actualització: 26.09.2016 | 11:23